En enää yhtään ihmettele, että Jyrki Sukula halusi tehdä ohjelman "Kuppilat kuntoon" (http://www.nelonen.fi/ohjelmat/kuppilat-kuntoon-jyrki-sukula). OIin kesälomareissulla kiertämässä Suomea ja oli todella vaikea löytää hyvää ruokaa tarjoavia ravintoloita. Useat paikat tarjosivat lähinnä pihvejä ja pitsaa. Pihvien lisukevaihtoehtoina olivat lähes aina ranskalaiset tai lohkoperunat. Rasvamenuita selaillessa nousi kiukku ja ihmetys. Tässä asiassa huolettaa niin kansanterveys kuin myös kokkien rapistuva ammattitaito. Kun vastavalmistunut kokki menee paistelemaan pihvejä ja tiristämään ranskiksia ei oma ammattitaito kehity. Kokkien tulisi osata loihtia annoksia, jotka ovat parempia kuin meidän kotikokkien. Mutta jos ravintolan konsepti ei muuta vaadi, niin minkä kokit sille mahtavat. Toivoisin, että mennessäni mihin tahansa itseään ravintolaksi kutsuvaan, ruokalista yllättäisi jotenkin ja tuoreet raaka-aineet takaisivat ruokaelämyksen. Toive ei varmaankaan ole mahdoton toteuttaa, vaan kyse taitaa olla ravintoloiden omistajien halusta ja uskalluksesta. Olen kyllä aika huolissani Suomen ruokakulttuurista ja siitä, miten harvat ravintolat oikeasti kannattelevat harteillaan vastuuta hyvän suomalaisen ruokakulttuurin olemassaolosta.