Olen tähän artikkeliin koonnut viimeiseltä puolelta vuodelta ruokapöperryksiä ja -muistoja.

2013-07-12%2012.37.04-normal.jpg

Kesälomareissulla sain maistaa tätä mielenkiintoista "afrikkalaista" ruokaa. Ehkä annoksen kastike ja riisi olivat jotain afrikkalaiseen suuntaan, mutta salaatti ja raejuusto eivät ehkä ihan olleet kaukomaiden peruja. No, joka tapauksessa annos oli varsin hyvä noin pikaruoaksi. En ole aivan varma, missä grilli, josta annoksen ostin oli, mutta muistelisin, että paikka oli Kokkola. Valitettavasti en löytänyt paikkaa netistä.

2013-07-12%2018.41.33-normal.jpg

Samaisella reissulla kävimme syömässä Kalajoen hiekkasärkien eräässä ravintolassa, joka varmaankin on auki vain kesäisin, jos on auki enää ollenkaan. En nimittäin löytänyt tätäkään ravintolaa netistä. Valitsimme grillatun siian perunamuussin kera ja annos oli varsin mukava vaihtelu sekä lisä Suomen pihvi-ranskalais-valikoimiin. Siika oli sopivan suolaista ja mehukasta. Taidokkaasti tehtyä, vaikka annos onkin aika karu.

2013-08-24%2010.50.01-normal.jpg

2013-08-24%2013.18.18-normal.jpg

Kanaa valmistusvaiheessa ja kypsänä. Nämä taisivat olla luomukanankoipia, joita Prisma aikoinaan myi kokeilumielessä ja kävin hakemassa omani. Maukkaita olivat! Broilerin kanssa tarjosin riisiä, vihanneksia ja juureksia. Mausteena toimi suola, pippuri ja rosmariini.

2013-08-25%2011.38.30-normal.jpg

Naudanlihaa Tomi Björkin reseptein. Ei tullut ihan yhtä hyvää kuin maestrolta! En ole kovinkaan taidokas lihan käsittelijä, sillä laitan harvemmin liharuokia.

2013-08-27%2018.41.35-normal.jpg

Ja lisää ruokaa toisen konkarin eli Jamie Oliverin tapaan. Tässä paistuvat suppilovahverot ja siskonmakkara sipulin, chilin ja timjamin kera. Pastakastike valmistui, kun lisäsi mukaan nokareet voita.

2013-09-19%2019.09.07-normal.jpg

Kala-annos taannoiselta Turkin matkalta. Turkin Alanyassa kannattaa ehdottomasti maistaa kalaa! Kyseessä on jonkin sortin grillattu kala.

2013-10-19%2011.06.00-normal.jpg

Tein lasagnen. Mielestäni lasagnen tomaattikastike kannattaa aina tehdä tuoreista tomaateista eikä maitokastiketta saa päästää liian paksuksi!